Fagaras, foaie de ceapa!

Proiectul – Festivalul portului popular „Făgăraş, foaie de ceapă!” – are ca scop realizarea unei punţi de cunoaştere între comunităţile de români şi celelalte comunităţi etnice din România prin crearea unui schimb de experienţe între tinerii care locuiesc în România, având la bază arta tradiţională specifică fiecărei comunităţi, ca şi componentă a patrimoniului cultural imaterial.

Evenimentele se vor desfăşura în municipiul Făgăraş, la Casa municipală de Cultură. Proiectul se concentrează pe promovarea culturii şi artei tradiţionale din Ţara Făgăraşului şi ale altor comunităţi din România. Scopul abordării acestei tematici a fost de a aduce la cunoştinţa publicului român cultura tradiţională a celorlalte comunităţi etnice dar şi a culturii tradiţionale româneşti din Ţara Făgăraşului. Acest lucru se va realiza prin participarea publicului la evenimente unde vor fi ansambluri de tineri ale comunităţilor etnice din România, cât şi ansambluri ale comunităţii româneşti din Ţara Făgăraşului.

Evenimentele se vor desfăşura pe parcursul a două zile – 7, 8 noiembrie 2015, ora 17.00. În această perioadă, vor fi prezenţi, artişti populari, artiști făgărășeni, dansatori ai ansamblurilor din Făgăraș și Țara Făgărașului cât și ansambluri ale minorităților germane și maghiare.

Proiect finanțat de Consiliul Județean Brașov, Primăria Făgăraș și Casa municipală de Cultură Făgăraș.

Intrarea liberă!

(Click pentru a mari imaginea)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *