26 iunie 2018, Oficialităţi locale, reprezentanţi ai instituţiilor publice și cadre militare au participat la arborarea steagului în fața Casei municipale de Cultură.

Ceremonia a fost deschisă cu discursul primarului Gheorghe Sucaciu, care a amintit câteva din momentele cruciale din istoria României.

„Steagul României a fost martor al tuturor momentelor importante pe care le-a trăit acest popor greu încercat. Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859, Independența de Stat a Romțniei de la 1877, Marea Unire de la 1 decembrie 1918, bătăliile purtate în cele două Războiae Mondiale și multe alte evenimente importante s-au desfășurat sub acest stindard național. Reprezintă independența, unitatea, onoarea, vitejia, tăria și dragostea de țară a românilor. La mulți ani drapelului nostru național”, a spus primarul Gheorghe Sucaciu în fața câtorva zeci de făgărășeni care au participat la eveniment.

După oficierea unei scurte slujbe, șefii Centrului de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte, ai Jandarmeriei și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență au sărutat drapelul, care ulterior a fost arborat în aplauze.

Ziua Drapelului sau Ziua Tricolorului a fost proclamată prin lege în 1998.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *