CINEMATOUR KIDS

CINEMATOUR KIDS este un proiect necesar României!
În România, în ultimii 25 de ani, nu s-a produs niciun film pentru copii. Într-o țară cu 20 de milioane de locuitori, din cele 874 de cinematografe existente înainte de 1989, au mai rămas 29, realitate care face din România țara europeană cu cel mai mic număr de cinematografe. Sistemul de învățământ național nu are programe alternative în care să fie inclusă activitatea cinematografică și în care să se utilizeze acest mijloc de comunicare în programele educaționale.
În țara noastră există copii care nu au văzut niciodată un film într-o sală de cinematograf sau într-o sală de proiecție. Există copii care, din cauza sărăciei, a lipsei de educație și de informație, nu au văzut niciun program tv sau de cinema destinat copiilor.
CINEMATOUR KIDS vine în întâmpinarea acestor probleme și exploatează 12 producții cinematografice valoroase din Norvegia și Islanda. Filmele introduse în caravană au primit numeroase premii internaționale, au subiecte contemporane și un limbaj cinematografic accesibil copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani.
În data de 31 octombrie, începând cu orele 11.00 şi 14.00 CINEMATOUR KIDS va fi la Casa de Cultură Făgăraş. Vor fi proiectate: SUPERTATA ŞI PELE; PLODDY, MAŞINA DE POLIŢIE, LA DATORIE; VISÂND LA VULTURUL AURIU, CASPER ŞI EMMA – CEI MAI BUNI PRIETENI.
Intrarea liberă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *