Tango Autentico – Turneu Național Aniversar

ANALIA SELIS prezintă
„TANGO AUTÉNTICO” – TURNEU NAȚIONAL ANIVERSAR
20 de ani de carieră artistică și 10 ani de tango
Analia Selis va sărbători alături de publicul din Făgăraș pe data de 25 mai, de la ora 16:00 la scena amplasată in Zona Pietonală a Cetății Făgăraș (fosta terasă Litoral).
Între 10 mai și 8 iunie 2024, ANALIA SELIS și invitații săi din Argentina prezintă publicului român turneul național „TANGO AUTÉNTICO”.
Într-un frumos parcurs artistic construit între țara sa natală (Argentina) și țara de adopție (România), turneul marchează 20 de ani de carieră artistică în România și 10 ani de când Analia Selis și-a dedicat întreaga activitate tangoului, dăruind publicului o serie de proiecte concepute în jurul celui mai pasional gen muzical.
În 2022, Comitetul Interministerial Argentinian i-a acordat distincția de „Country Brand Ambassador”, ca rezultat al contribuției sale la construirea identității naționale argentiniene în străinătate. Turneele naționale „Vă place tango?”, „Tango Simfonic”, „ArgEnTango”, „Symphonic Piazzolla”, „Interbelic Simfonic” – sunt toate o mărturie a pasiunii și dăruirii Analiei Selis pentru muzica de tango. Succesul proiectelor sale s-a tradus și prin numeroase invitații – primite din țară sau din străinătate – de a cânta alături de ansambluri importante sau de a participa la festivaluri internaționale.
Analia Selis va sărbători alături de publicul din Făgăraș pe data de 25 mai, de la ora 16:00 la scena amplasată in Zona Pietonală a Cetății Făgăraș. Recitalul, în formulă de trio, propune publicului un repertoriu ce combină tangouri celebre argentiniene – precum „El choclo”, „Nostalgias” sau „Milonga de mis amores” – alături de piese de tango interbelic românesc, ca „Nunuțo”, „Ce faci astă seară tu?”, „Habar n-ai tu”.
Alături de Analia Selis vor urca pe scenă doi invitați din Argentina, extrem de apreciați în lumea tangoului: JULIÁN CAEIRO (pian și aranjamente muzicale) și DAMIÁN FORETIC (bandoneón).

Spectacol caritabil

Tinerii actori ai trupei de teatru „Thalia” și-au dorit foarte mult să îl ajute pe Darius și, astfel, au creat acest eveniment.
Dacă doriți să vă bucurați la micile momente de teatru și să îl ajutați pe Darius o puteți face pe 11 aprilie.
Vă așteptăm în Crama Cetății Făgăraș de la ora 18.00!
Dar din dar se face Rai!

Premiera spectacolului de teatru Î𝗡 𝗕𝗨𝗭𝗨𝗡𝗔𝗥 𝗔𝗠 𝗗𝗥𝗔𝗚𝗢𝗦𝗧𝗘, 𝗜𝗨𝗕𝗜𝗧𝗢!

Trupa de Teatru „Thalia” a Casei Municipale de Cultură Făgăraș prezintă
🎭PREMIERA SPECTACOLULUI DE TEATRU🎭
Î𝗡 𝗕𝗨𝗭𝗨𝗡𝗔𝗥 𝗔𝗠 𝗗𝗥𝗔𝗚𝗢𝗦𝗧𝗘, 𝗜𝗨𝗕𝗜𝗧𝗢!
📌vineri 15 martie 2024, ora 19.00, în Crama Cetății Făgăraș
de: Andrei Stanciu
Distribuția:
Ducu Ștefănescu – Andrei Stanciu
Maximiliana Fănescu – Ștefania Pică
Ticu Banu – Rareș Oltean
Lola Afrodescu – Aura Tărnăuceanu
Victor Afrodescu – Vlad Pedestru
Regia: Ionuț Sas
Text premiat în cadrul Festivalului Național de Teatru pentru Tineret ,,De-a Râsu’ Plânsu’ ” organizat de Şcoala Populară de Arte şi Meserii ,,Tiberiu Brediceanu” Braşov – 2023, la secțiunea Text Dramatic
Spectacol In Memoriam CONSTANTIN DUMITRU NICOLAE
Intrarea gratuită.Concursul ”Mândră-i Țara Oltului”

Î𝗻 𝗽𝗲𝗿𝗶𝗼𝗮𝗱𝗮 𝟭 – 𝟴 𝗺𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟰 𝗻𝗲 𝗱𝗼𝗿𝗶𝗺 𝗳𝗼𝗮𝗿𝘁𝗲 𝗺𝘂𝗹𝘁 𝘀ă 𝗽𝗿𝗼𝗺𝗼𝘃ă𝗺 𝗰𝗼𝘀𝘁𝘂𝗺𝘂𝗹 𝗽𝗼𝗽𝘂𝗹𝗮𝗿 𝗱𝗲 𝗳𝗲𝗺𝗲𝗶𝗲 𝗱𝗶𝗻 Ț𝗮𝗿𝗮 𝗙ă𝗴ă𝗿𝗮ș𝘂𝗹𝘂𝗶/Ț𝙖𝙧𝙖 𝙊𝙡𝙩𝙪𝙡𝙪𝙞 .

𝗖𝘂𝗺 𝘃𝗼𝗺 𝗳𝗮𝗰𝗲 𝗮𝘀𝘁𝗮❓ 𝗩𝗼𝗺 𝗼𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝘇𝗮 𝘂𝗻 𝗰𝗼𝗻𝗰𝘂𝗿𝘀❗
Dacă ai costum popular autentic, cu găteală de cap, așteptăm să ne trimiți pe adresa de email cmculturafagaras@yahoo.com o poză cu tine îmbrăcată în costumul specific satului pe care îl reprezinți și descrierea lui.
De asemenea, să ne confirmi faptul că vom putea promova acea fotografie pe pagina noastră de facebook.

Cele mai frumoase 12 fete/femei și costume populare din Țara Făgărașului vor apărea în calendarul 2025 ”Mândră-i Țara Oltului” al Casei de Cultură Făgăraș.

Persoanele care vor câștiga acest concurs vor participa la o ședință foto pentru a putea realiza calendarul 2025.

P.S. Vor conta foarte mult autenticitatea costumului, găteala capului și aprecierile/distribuirile.


Spectacolul de teatru ”Ursul”

Marius Bodochi, într-o comedie clasică – URSUL, de A.P. Cehov, duminică, 18 februarie, ora 18.00. Locație: Crama Cetății Făgăraș

„O tânără văduvă îndoliată, un creditor furios și un valet fricos – iată personajele unei comedii surprinzătoare.
Tânara văduvă Popova, cu ochi alunecoși și gropițe în obraji, își trăiește doliul cu mare devotament, până într-o zi când în casa ei dă buzna un creditor furios venit să recupereze o datorie. Acesta pare să nu se înduplece de nicio sensibilitate feminină și decide să nu se urnească până nu are câștig de cauză.
Tânăra domniță nu numai ca nu îi dă banii, dar îl și provoacă la duel. Ce poate ieși dintr-o asemenea situație complicată? Cu siguranță o comedie de bună calitate!”
Distributie: Marius Bodochi, Ruxandra Balasu si Gabriel Costan
Preț bilet 40 lei. Preț bilet 20 lei (elevi, studenți, pensionari).
Informații și rezervări la numărul de telefon 0268211929 de luni – vineri între orele 10.00 și 17.00.


Șezătoare de Sfântul Haralambie

Mama Ică Urdea din Grid ne-a povestit într-un interviu că femeile din sat organizau mereu o șezătoare de Sfântul Haralambie deoarece trebuiau alungate spiritele rele din sat.

Înainte cu o săptămână se adunau femeile din sat, puneau bilete cu numele fiecărei femei într-o pălărie și care ieșea trebuia să pregătească șezătoarea pentru Haralambie. Femeia se pregătea cu gogoși, la șezătoare se spunea rugăciunea Sfântului Haralambie, deoarece acest sfânt păzea animalele de boli, și unele dintre ele se făceau urâte (se îmbrăcau urât).

Sfântului Haralambie este considerat cel mai bătrân mucenic dintre cei prăznuiți de creștini. A fost episcop al cetății Magnezia din Asia Mică, Turcia de astăzi. Pe vremea împăratului Septimiu Sever (193-211), când a fost declanșată o perioadă de prigonire a creștinilor, a fost arestat, din ordinul proconsulului Lucian al Magneziei.
Haralambie a fost martirizat în anul 202. Canonizat fiind, este prăznuit de toate bisericile creștine pe 10 februarie.
În tradițiile din zona Făgărașului este foarte bine ancorat. El este unul din sfinții care apar frecvent în icoanele pe sticlă din zona Transilvaniei și cu precădere pe cele din zona Făgărașului. Deși în calendarul ortodox nu este unul din sfinții importanți, în zona Făgărașului sărbătoarea sa este și astăzi respectată.

Anul acesta este rândul Casei de Cultură Făgăraș să organizeze ”Șezătoare de Sfântul Haralambie” în data de 10 februarie, de la ora 16.00, în crama Cetății Făgăraș împreună cu femeile din satul Grid care vor fi gazde.
Muzica va fi întreținută de Taraful din Comăna și Crihalma.

Vă invităm pe toți cei care doriți să vă bucurați la această șezătoare, să jucați românește și să mâncați gogoși pufoase!
Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.
Pentru rezervări vă rugăm să sunați la numărul de telefon 0268 211 929 de luni – vineri între orele 10.00 – 17.00.
P.S. Ne dorim să purtați măcar o ie sau cămașă românească.


Spectacolul de teatru „Gâlcevile din Chioggia”

Marți, 26 martie 2024, de la ora 19.00 vă invităm la spectacolul de teatru „Gâlcevile din Chioggia”. DISTRIBUȚIE:
Eugen Cristea
Tudorel Filimon
Vasile Filipescu
Anne-Marie Zaharia
Claudia Negroiu/Cristina Deleanu
Jean Lemne
Mariangela Coldea
Luiza Cobori
Justinian Radu
Izabela Chitoșca
Denis Florian
Tudor Bojin
Ruxandra Nelepcu
„Gâlcevile din Chioggia” este povestea unor pescari ale căror soții și viitoare soții fac tot ce pot pentru isca ceartă la tot pasul. Pe lângă bârfă și lucrul la „dantele”, cearta este singura formă a femeilor de a-și alunga ceasurile de plictiseală în așteptarea bărbaților care stau cu lunile pe mare. „Ce !? Nici să vorbim nu avem voie? Bărbații ne stau cu lunile pe mare și noi stăm să lâncezim pe blestematele astea de floricele!” – spune Lucietta după ce reușește să provoace scandal în rândul fetelor și femeilor de măritat, conturând practic atitudinea pe care sexul slab o are atunci când bărbații lipsesc pentru a munci departe pe mare, punându-și practic viața în primejdie. Dorința de măritiș există în fiecare dintre ele, indiferent de vârsta și de zestrea pe care o au, iar competiția este cu atât mai mare cu cât bărbații din Chioggia sunt în inferioritate numerică. Practic, aproape orice bărbat liber este vânat de către fetele de măritat pentru a-și întemeia o familie. Gelozia dintre fete este mare și naște de cele mai multe ori scandaluri cu ardere profundă amplificată de un sânge latin dinamic și coleric pe alocuri. Dar toate aceste probleme sunt încetate imediat odată cu apariția bărbaților, chiar dacă sunt stinse „de ochii lumii, ca să nu ne găsească bărbații certate”. Iar atunci când certurile scapă de sub control, justiția Chioggiotă pare a fi cea mai de temut. Dar reușește oare să rezolve toate problemele iscate de cinci femei dornice de ceartă care luptă pentru a-și câștiga bărbatul!?”
Preț bilet 40 lei. Preț bilet 20 lei (elevi, studenți, pensionari).
Informații și rezervări la numărul de telefon 0268211929 de luni – vineri între orele 10.00 – 17.00.
Locație: Crama Cetății Făgăraș


Cursuri pentru anul școlar 2023 – 2024

𝐂𝐮𝐫𝐬𝐮𝐫𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐬̦𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫 𝟐𝟎𝟐𝟑 – 𝟐𝟎𝟐𝟒
Casa de Cultură Făgăraș organizează înscrieri la cursurile:
Teatru, vioară, pian, canto, clarinet, chitară, balet, contrabas, acordeon, dans popular, dans pentru seniori.
În limita locurilor disponibile, veți putea înscrie fetițele la balet doar în grupa mică (4-5 ani), iar la celelalte cursuri vor avea prioritate copiii care au participat la cursurile noastre și în anul școlar 2022 – 2023.
𝘾𝙖𝙨𝙖 𝙙𝙚 𝘾𝙪𝙡𝙩𝙪𝙧𝙖̆ 𝙁𝙖̆𝙜𝙖̆𝙧𝙖𝙨̗ 𝙚𝙨𝙩𝙚 𝙞̂𝙣 𝙧𝙚𝙖𝙗𝙞𝙡𝙞𝙩𝙖𝙧𝙚 𝙨̗𝙞 𝙘𝙪𝙧𝙨𝙪𝙧𝙞𝙡𝙚 𝙨𝙚 𝙫𝙤𝙧 𝙙𝙚𝙨𝙛𝙖̆𝙨̗𝙪𝙧𝙖 𝙞̂𝙣 𝙖𝙡𝙩𝙚 𝙡𝙤𝙘𝙖𝙩̗𝙞𝙞 𝙙𝙞𝙣 𝙤𝙧𝙖𝙨̗ 𝙞̂𝙣𝙘𝙚𝙥𝙖̂𝙣𝙙 𝙘𝙪 𝙙𝙖𝙩𝙖 𝙙𝙚 28 𝙨𝙚𝙥𝙩𝙚𝙢𝙗𝙧𝙞𝙚 2023.
𝑷𝒆𝒓𝒊𝒐𝒂𝒅𝒂 𝒅𝒆 𝒊̂𝒏𝒔𝒄𝒓𝒊𝒆𝒓𝒆 𝒔̦𝒊 𝒓𝒆𝒊̂𝒏𝒔𝒄𝒓𝒊𝒆𝒓𝒆 𝒗𝒂 𝒇𝒊 11.09.2023 – 18.09.2023 𝒍𝒂 𝒂𝒅𝒓𝒆𝒔𝒂 𝒅𝒆 𝒆𝒎𝒂𝒊𝒍 – 𝒄𝒎𝒄𝒖𝒍𝒕𝒖𝒓𝒂𝒇𝒂𝒈𝒂𝒓𝒂𝒔@𝒚𝒂𝒉𝒐𝒐.𝒄𝒐𝒎 𝒊̂𝒏 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒗𝒂𝒍𝒖𝒍 𝒐𝒓𝒂𝒓 09.00 – 17.00.
Vă rugăm să completați și să ne transmiteți cererea pe care o găsiți în linkul de mai jos!
https://shorturl.at/jqFKO
Prețul pentru cursurile de teatru, vioară, pian, canto, clarinet, chitară, balet, contrabas, acordeon este de 500 lei/an școlar.
Cursul de dans popular este gratuit.
Cursul pentru seniori este gratuit.
Informații la numărul de telefon 0268211929 de luni – vineri între orele 09.00 – 17.00.
Vă mulțumim și vă așteptăm!