Visul unei nopți de iarnă

Una dintre cele mai iubite piese de teatru românești, “Visul unei nopți de iarnă” de Tudor Mușatescu se va juca pe scena făgărășeană în data de 14 decembrie, începând cu ora 19.00.

Comedia Visul unei nopți de iarnă impresionează prin sensibilitatea relațiilor dintre personaje, prin adevărul situațiilor scenice și prin umorul fin, de bună calitate. Într-o noapte din miezul iernii, la ceas de sărbătoare, când oamenii își doresc să li se împlinească cele mai frumoase vise, o fată minunată și un bărbat de succes, descoperă că au idealuri comune, ce se pot atinge într-un peisaj mirific care nu este chiar atât de îndepărtat. Din contră, universul idealurilor lor se află… chiar lângă ei.

Visul unei nopți de iarnă este un spectacol modern, plin de energie, care convinge prin replicile de haz ce curg în valuri, precum o șampanie bună… în noaptea de An Nou.

Distribuția: Mircea Rusu, Constantin Cojocaru, Adrian Păduraru, Raluca Gheorghiu, Diana Roman, Cristina Florea, Ortansa Stănescu, Dan Clucinschi

Preț bilet 30 lei. Preț bilet pentru elevi și pensionari 15 Lei. Persoanele cu dizabilități au acces gratuit.


Festivalul Portului Popular ”Făgăraș, foaie de ceapă!” ediția a III – a

Făgărășenii sunt invitați să ia parte la cea de-a treia ediție a Festivalului Portului Popular „Făgăraș, foaie de ceapă“. Evenimentul se va desfășura în zilele de 4 și 5 noiembrie, de la ora 17.00 la Casa Municipală de Cultură și aduce în fața publicului făgărășean numeroși artiști și ansambluri din Țara Făgărașului, dar și din  alte zone ale țării.

Filmare ziua I : https://www.youtube.com/watch?v=_hSNPmAH8vU&t=6400s

Filmare ziua a II – a : https://www.youtube.com/watch?v=NjDPniIVvC0&t=4358s

 


Piesa de teatru ”TE IUBESC…DAR NU PE TINE”

Pe 14 noiembrie 2017, de la ora 19.00 se va juca piesa „Te iubesc, dar nu pe tine!”, la Casa de Cultură Făgăraș.  

Subiectul dulce-amar, dar mereu actual, este dezvoltat în registru comic de o distribuţie irezistibilă: Paula Chirilă/Alina Chivulescu, Leonid Doni, Anca Dinicu/Doina Teodoru şi Andreas Petrescu.

Inspirată din situaţii de viaţă la care fiecare s-a gândit sau le-a trăit, „Te iubesc, dar nu pe tine” completează seria comediilor scrise de Andreas Petrescu, în care de la naivitate la situaţii amuzante imposibil de reale, nu e decât un pas.

Şirul de replici şi întâmplări ce te vor face să râzi cu lacrimi este declanşat de întâlnirea accidentală dintre un barbat acompaniat de amantă şi nevasta lui, însoţită de iubitul ei.

Din punctul în care fiecare dintre cei doi încearcă să îşi ascundă perechea neoficilă, situaţia scapă de sub control, iar comedia îşi intră în drepturi.

Preț bilet 30 LEI. Preț bilet pentru elevi și pensionari 15 LEI. Intrarea gratuită pentru pesroane cu dizabilități.

Biletele se găsesc la Casa de Cultură Făgăraș, secretariat, etaj 1, de luni – vineri între orele 09.00 – 17.00.


DUMBO CEL ISTEȚ

DUMBO CEL ISTEȚ – sâmbătă, 28 octombrie, ora 11.00 la Casa de Cultură Făgăraș. Preț bilet 5 LEI
„Dumbo cel Isteţ” – A fost odată un elefănţel care a pornit într-o călătorie lungă, într-o călătorie în care îşi va dovedi isteţimea şi va deveni om. Va trece prin multe încercări şi va fi tentat sa rămâna împreună cu noii prieteni pe care şi-i face pe drum, dar va ajunge în cele din urmă la fluturaşul lui. Şi întotdeauna va fi lângă el îngeraşul lui care îl va sfătui şi îl va îndruma pe tot parcursul acestei călătorii iniţiatice. Va răspunde cu ajutorul copiilor la ghicitorile pe care i le spun personajele pe care le întâlneşte în cale. În final gândul la fluturaşul său va destrăma vraja Duhului şi elefanţelul va deveni prinţ iar fluturaşul său o frumoasă prinţesă. Aceasta este povestea lui Dumbo, o poveste captivantă cu păpuşi stil muppets.


Conferința SĂ FII ROMÂN

Conferința SĂ FII ROMÂN susținută de actorul Dan Puric va avea loc în data de 23 octombrie 2017, ora19.00.

Preț bilet 15 LEI.


Concert educativ pentru elevii făgărășeni

Orchestra Castelani va concerta la Făgăraș pentru elevii din clasele 0 – IV începând cu ora 9.30, iar pentru elevii din clasele V – VIII de la ora 11.00.

Preț bilet 8 Lei.


Conferința ”Viața în Hristos”

Luni, 09 octombrie 2017, ora 17.00

Invitați: PR. Constantin Necula, Pr. Moise de la Mănăstirea Oașa, Corul Mănăstirii ”Sf. Dumitru” condus de Pr. Ghelasie Țepeș.

Conferința o puteți urmări aici: https://www.youtube.com/watch?v=0nTLgG6HOP4

 

 

 


Piesa de teatru ”ALL INCLUSIVE”

Spectacolul ”ALL INCLUSIVE” cea mai nouă producţie regizată de Vlad Zamfirescu, va veni la Făgăraș în data de 16 octombrie, de la ora 19.00. MEDEEA MARINESCU, MARIUS MANOLE, Mirela Oprişor, Vlad Zamfirescu şi Diana Roman vor oferi un adevărat regal al comediei.
Acţiunea gravitează în jurul familiei formate din Maurice (Marius Manole), Margaret (Medeea Marinescu) şi fiica lor Adele (Diana Roman). Ajunşi în preajma vârstei de 40 de ani, cu o fiică de 20, cei doi părinţi par să fie într-o căutare perpetuă a unui ideal nedefinit, tânjind mereu după altceva decât ceea ce le-a oferit viaţa până în acel moment. Existenţa lor ia o turnură neaşteptată atunci când Adele, tânără studentă, anunţă că trăieşte o poveste de dragoste şi aşteaptă un copil de la nimeni altul decât profesorul ei Vincent (Vlad Zamfirescu). Iar tatăl Adelei, Maurice (Marius Manole) traveresează criza vârstei de mijloc crezând că îşi va găsi fericirea chiar în braţele veselei Monique (Mirela Oprişor), sora iubitului fiicei sale. Ce se întâmplă când protagoniştii acesti scenariu ajung faţă în faţă veţi descoperi asistând la spectacol.
Nu pierdeţi întâlnirea cu nume reprezentative ale noii generaţii de aur a teatrului românesc, în această nouă comedie spumoasă în care hohotele de râs se împletesc cu trăirea autentică şi cu momentele de mare tensiune emoţională. Regia spectacolului este semnată de Vlad Zamfirescu, iar scenografia de Mădălina Marinescu.
Preț bilet întreg – 30 LEI.
Preț pentru elevi și pensionari 15 LEI.

Informații și rezervări la tel. 0268 211 929.


Festivalul Național de Umor ”Ceapa de Aur” ediția a XIX – a

Făgărăşenii sunt invitaţi să participe la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Naţional de Umor „Ceapa de Aur“. Timp de două zile, respectiv în 19 şi 20 septembrie, de la orele 18.00, pe scena Casei Municipale de Cultură vor urca umorişti din toată ţara, care sunt pregătiţi să-i facă pe spectatori să râdă cu gura până la urechi.  Președintele juriului este Cornel Udrea. Invitaţi speciali vor fi: Rabă, Sorin Tănase, Daniel Iancu,  Jean Paler, Experiment 77. De asemenea va fi și un salon de caricaturi semnate Criv şi Costel Pătrășcan.  Intrarea la festival av fi liberă, în limita locurilor disponibile.


Teatru de stradă în cartierele făgărășene

Vrei să vezi piesa de teatru ”Scufița roșie” dar si show de pantomimă, parada păpusilor gigant, să asculti povestile lui Ion Creanga sau povesti din curtea scolii, sa participi la concursuri de cultura generala, să fii pictat pe față, să creezi din lut personajul preferat?

 

Toate acestea se vor întâmpla în perioada 8 – 10 septembrie 2017 in cadrul evenimentului ”Teatru de stradă în cartierele făgărășene” între orele 15 – 20

Hai vineri, sambata si duminica in cartierele Campului – anl, Tudor Vladimirescu sau 13 Decembrie si distractia este garantata.

 

Proiect cofinantat de Consiliul Judetean Brasov și Casa municipala de Cultură Fagaras.